Warning: getimagesize(../nieuws/upload/files/big/ordners.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/huisenlage/domains/huisenlagerente.nl/public_html/include/header.php on line 63

Nieuws

NHG-grens omlaag

article image

Steeds meer mensen doen een beroep op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dat restschulden garandeert bij gedwongen verkoop. In de eerste vier maanden van het jaar klopten 1313 huizenverkopers (72 procent meer dan hetzelfde kwartaal in 2012) aan bij de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, die de hypotheekgarantie uitvoert.

Naast het voordeel bij gedwongen verkoop kunt u bij een hypotheek met NHG ook een rentevoordeel krijgen dat al snel oploopt tot 0,6 procent. Met een NHG-hypotheek kunt u dus maandelijks veel geld besparen.

U komt alleen in aanmerking voor een NHG-hypotheek als uw hypotheekbedrag onder € 320.000 blijft. Let op dat de NHG-grens op 1 juli omlaag gaat naar € 290.000. Mogelijk bent u goedkoper uit als u vlak vóór in plaats van vlak na deze datum een hypotheek afsluit.

Bij de NHG-grens wordt rekening gehouden met het hypotheekbedrag, niet met de koopsom van het huis. Notariskosten en overdrachtsbelasting worden hierbij ook meegerekend. De bijkomende kosten zijn standaard vastgesteld op 5 procent. Om in aanmerking voor NHG te komen, moet uw koopsom dus lager zijn dan € 276.190.

'Verzekeraars en adviseurs moeten in actie komen'

Niet alleen consumenten moeten meer doen om inzicht te verwerven in hun woekerpolis, meent de AFM. Ook verzekeraars en adviseurs hebben een verantwoordelijkheid om te zorgen dat consumenten waar ze aan toe zijn en hoe ze toch hun doelkapitaal kunnen behalen. De AFM vindt dat consumenten bij adviseurs kosteloos terecht moeten kunnen bij hun oude adviseur.

'Verzekeraars hebben al veel gedaan'

Het Verbond van Verzekeraars laat in een reactie op dit onderzoek weten het opmerkelijk te vinden dat zoveel consumenten zo weinig afweten van hun polis.Volgens een woordvoerder is dit niet te wijten aan gebrekkige communicatie van de verzekeraars. "Het blijkt lastig om mensen te bewegen zich te laten verdiepen in hun beleggingsverzekering", zegt een woordvoerder. Verzekeraars hebben volgens hem het afgelopen jaar veel gedaan om klanten te wijzen op de mogelijkheden. "Ook zijn er al veel polissen door verzekeraars actief omgezet of kosten verlaagd. Ons beeld is dat 60 procent van de mensen met een beleggingsverzekering al een nieuw product heeft of krijgt", aldus de zegsman.

Aanvraag verzonden...

Hartelijk dank voor uw aanvraag. U zult binnen enkele minuten een bevestigingsmail van ons ontvangen opdat u zeker weet dat wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen. Wij vragen u deze mail aandachtig door te lezen

Bevestigingsmail wordt verzonden naar:

Indien u binnen een paar minuten nog geen email heeft ontvangen, controleert u dan uw spambox...

U kunt dit scherm nu afsluiten..

Huis en Lage Rente

Hartelijk dank voor uw aanvraag. We zullen zsm contact met u opnemen.

U kunt dit scherm nu afsluiten..