Annuiteïten Hypotheek

Tegenwoordig ontkomt u nagenoeg niet meer aan aflossen. Op zich is het natuurlijk goed om uw hypotheek stapsgewijs af te lossen. Hoe moeilijk het woord ook klinkt, hoe gemakkelijk eigenlijk de hypotheek uit te leggen is. Hoe werkt een annuïteitenhypotheek dan?

U gaat een hypotheek aan, en daarbij kan de keuze gemaakt zijn om een deel van de hypotheek af te lossen op basis van een annuïteitenhypotheek of de volledige hypotheek af te lossen middels annuïteiten. Dit laatste komt voornamelijk voor bij zogenaamde 'Starters'. Wat is een Annuïteitenhypotheek nu precies?

Uw maandlast bij zo’n hypotheek bestaat uit 2 bestandsdelen

  • Uw rente die u betaald
  • Uw aflossing die u betaald

De betalingen die u maandelijks verricht hebben dus invloed op de hoofdsom van de hypotheek. Doordat er met elke betaling een deel van de hypotheek afgelost wordt, neemt uw hypotheekschuld af. Toch blijft uw maandlast in ieder geval tijdens een bepaalde rentevast periode hetzelfde. Hoe moet u dat zien?

Fictief voorbeeld:

U betaalt maandelijks een bedrag van €800,00 bruto in de maand over een hypotheekschuld van €175.000,00. Dit bedrag bestaat uit €550,00 hypotheekrente en €250,00 aflossing. De volgende maand daarop hebt u dus geen hypotheekschuld meer van €175.000,00 maar omdat u €250,00 heeft afgelost is de schuld nog €174.750,00. Over dit bedrag betaald u dus ook rente in de 2e maand.

In de 2e maand is de maandlast nog steeds €800,00 bruto, maar veranderd de verdeling van uw maandlast omdat u minder rente hoeft te betalen (aangezien uw hypotheekschuld verminderd is). De verhouding zou dan kunnen worden €549,00 hypotheekrente en een aflossing van €251,00.

U begrijpt naarmate de tijd vordert, zal de verdeling van de maandlast wijzigen, in meer aflossing en minder hypotheekrente.

De voordelen van een annuïteitenhypotheek of een deel van de hypotheek annuïteit?

  • Heldere hypotheekvorm
  • Gegarandeerde aflossing van uw lening(deel)
  • Periodieke aflossing, waarbij u dus uw hypotheekschuld ziet afnemen

De eventuele nadelen:

  • Aflossing gaat in het begin niet zo heel snel
  • Het is over de gehele looptijd een relatief duurdere hypotheekvorm

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u, op het gebied van de actuele hypotheekrente in combinatie met een voordelige hypotheek? Klik op de button voor meer informatie.

Aanvraag verzonden...

Hartelijk dank voor uw aanvraag. U zult binnen enkele minuten een bevestigingsmail van ons ontvangen opdat u zeker weet dat wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen. Wij vragen u deze mail aandachtig door te lezen

Bevestigingsmail wordt verzonden naar:

Indien u binnen een paar minuten nog geen email heeft ontvangen, controleert u dan uw spambox...

U kunt dit scherm nu afsluiten..

Huis en Lage Rente

Hartelijk dank voor uw aanvraag. We zullen zsm contact met u opnemen.

U kunt dit scherm nu afsluiten..