Lineaire Hypotheek

De lineaire hypotheek is een vorm die lang weg is geweest, en nu weer tot de mogelijkheden behoort. Naast de annuïteiten vorm is alleen deze vorm nog te sluiten als aflossingsvorm. Hoe werkt de Lineaire hypotheek?

Op het moment dat u vanuit een onafhankelijk hypotheekadvies een Lineaire hypotheek aangaat of een deel van uw hypotheekschuld, dan gaat u rente betalen en lost u af op de hypotheek. Een volledige Lineaire hypotheek komt voornamelijk voor bij zogenaamde 'Starters'.

Uw maandlast bij zo’n hypotheek bestaat uit 2 bestandsdelen:

  • Uw rente die u betaald
  • Uw aflossing die u betaald

De maandelijkse last die u betaald wordt steeds lager. Dit komt omdat uw rentemaandlast steeds lager wordt. Uw aflossing blijft echter gelijk.

Hoe moet u dat zien?

Fictief voorbeeld:

U betaalt maandelijks een bedrag van €750,00 bruto in de maand over een hypotheekschuld van €175.000,00. Dit bedrag bestaat uit €550,00 hypotheekrente en €250,00 aflossing. De volgende maand daarop hebt u dus geen hypotheekschuld meer van €175.000,00 maar omdat u €250,00 heeft afgelost is de schuld nog €174.750,00. Over dit bedrag betaald u dus ook rente in de 2e maand.

In de 2e maand is de maandlast verlaagd naar €548 bruto, maar u betaald als aflossing daarnaast het vaste bedrag van €250,00. Uw maandlast gaat dus omlaag, maar dit zorgt ook voor een verschuiving van uw hypotheekrenteaftrek.

De voordelen van een Lineaire hypotheek of een deel van de hypotheek lineair?

  • Elke maand een aflossing op je hypotheek
  • Gegarandeerde aflossing van uw lening(deel)
  • Hypotheeklasten nemen elke maand af

De eventuele nadelen:

  • Laten in het begin relatief hoog
  • Hypotheekrenteaftrek neemt af

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u, op het gebied van de actuele hypotheekrente in combinatie met een voordelige hypotheek? Klik op de button voor meer informatie.

Aanvraag verzonden...

Hartelijk dank voor uw aanvraag. U zult binnen enkele minuten een bevestigingsmail van ons ontvangen opdat u zeker weet dat wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen. Wij vragen u deze mail aandachtig door te lezen

Bevestigingsmail wordt verzonden naar:

Indien u binnen een paar minuten nog geen email heeft ontvangen, controleert u dan uw spambox...

U kunt dit scherm nu afsluiten..

Huis en Lage Rente

Hartelijk dank voor uw aanvraag. We zullen zsm contact met u opnemen.

U kunt dit scherm nu afsluiten..