Belegging Hypotheek

De Belegging Hypotheek is een mooie manier van beleggen, omdat u aan de hand van een beleggingsrekening kapitaal opbouwt. Echter kleven er de nodige risico’s aan, waardoor het niet voor iedereen is weggelegd. In de nieuwe hypotheekconstructie is het niet meer mogelijk een Belegging Hypotheek af te sluiten. Echter, wanneer u eerder een Belegging Hypotheek heeft afgesloten, en deze nog steeds loopt, kunt u deze wel meenemen in de nieuwe hypotheekconstructie.

Wat houdt een Belegging Hypotheek precies in?

  • Er bestaat geen verplichte aflossing, hierdoor maakt u optimaal gebruik van de fiscale mogelijkheden
  • Door middel van inleg in eenmalige of periodieke effecten gaat u beleggen
  • Uw kapitaalvrijstelling in Box I blijft gelijk
  • Het opgebouwde vermogen op de beleggingsrekening wordt belast in Box III
  • Door uzelf actief op te stellen bij de aan- en verkoop van effecten kunt u uw rendement verhogen
  • Een overlijdensrisicoverzekering is verplicht

Keuzes

Wanneer u een Belegging Hypotheek heeft, betaalt u geen verzekeringspremie. De rente voor de hypotheek en een eventueel inlegbedrag is hetgeen wat u betaald en dat bedrag wordt belegd. Dit kan ook een eenmalige storting betreffen. Het kan zijn dat u zelf kunt kiezen uit een aantal beleggingsfondsen. De hypotheekverstrekker kan dit ook voor u besluiten door u een bepaald aanbod aan fondsen aan te bieden. Uw kapitaalvrijstelling in Box I blijft in tact, dat kan voor u de doorslag geven om voor een Belegging Hypotheek te kiezen.

Vermogen in Box III

Hetgeen wat u opbouwt met de Belegging Hypotheek valt onder de vermogensrendementsheffing in Box III. Over het gemiddeld uitstaand vermogen in een jaar tijd betaalt u 1,2% belasting. De Belastingdienst gaat van een gemiddeld rendement van 4% uit, wat met een tarief van 30% wordt belast. De kapitaalvrijstelling in Box III bedroeg €21.139 euro per persoon in het jaar 2012.

Risico hypotheek

Het afsluiten van een Belegging Hypotheek brengt wel wat risico's met zich mee. Allereerst heeft het voordelen, zo heeft u veel vrijheid qua aflossen en het verhogen van uw rendement. Daarnaast bent u vrij in het verhogen of verlagen van uw inleg en zelfs het tussentijds opnemen van bedragen behoort tot de mogelijkheden. Echter schuilt er een addertje onder het gras. Het is mogelijk dat u niet voldoende kapitaal genereert waardoor er een (hoge) restschuld ontstaat. Tevens is het risico hoger wanneer er een hoog rendement wordt aangehouden. Het is daarom belangrijk een goede strategie te kiezen en verstandig te werk te gaan.

Aanvraag verzonden...

Hartelijk dank voor uw aanvraag. U zult binnen enkele minuten een bevestigingsmail van ons ontvangen opdat u zeker weet dat wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen. Wij vragen u deze mail aandachtig door te lezen

Bevestigingsmail wordt verzonden naar:

Indien u binnen een paar minuten nog geen email heeft ontvangen, controleert u dan uw spambox...

U kunt dit scherm nu afsluiten..

Huis en Lage Rente

Hartelijk dank voor uw aanvraag. We zullen zsm contact met u opnemen.

U kunt dit scherm nu afsluiten..