Nieuws

Banken traag met hypotheek

article image

Nu de huizenmarkt steeds verder uit het dal klimt, loopt de wachttijd voor een hypotheek op tot wel 3 maanden. Banken hebben onvoldoende hypotheekadviseurs in dienst om het stijgende aantal aanvragen op tijd de behandelen.

Banken zagen de afgelopen jaren het aantal hypotheekaanvragen teruglopen en hebben hun afdelingen hypotheekadvies ingekrompen. Als de markt dan weer aantrekt, ontstaan er problemen", zegt Hans Andre de la Porte van de Vereniging Eigen Huis (VEH).

Ook de makelaars zien de wachttijden oplopen. "Voor de crisis in 2008 stond in de ontbindende voorwaarden een termijn van 2 of 3 weken om de financiering voor een woning rond te krijgen. Dat lukte bijna altijd", zegt makelaar Jan Vrijhof van Lauteslager Makelaars uit Utrecht. "Nu is dat opgetrokken tot 8 weken en in de helft van de gevallen lukt het zelfs dan nog niet."

Aanvraag verzonden...

Hartelijk dank voor uw aanvraag. U zult binnen enkele minuten een bevestigingsmail van ons ontvangen opdat u zeker weet dat wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen. Wij vragen u deze mail aandachtig door te lezen

Bevestigingsmail wordt verzonden naar:

Indien u binnen een paar minuten nog geen email heeft ontvangen, controleert u dan uw spambox...

U kunt dit scherm nu afsluiten..

Huis en Lage Rente

Hartelijk dank voor uw aanvraag. We zullen zsm contact met u opnemen.

U kunt dit scherm nu afsluiten..