Nieuws

Rente kort of lang vastzetten?

article image

De hypotheekrente laten vastzetten voor tien jaar is niet meer per se duurder dan voor vijf jaar. De gemiddeld rentepercentages kruipen al langer naar elkaar toe dan worden de rentepercentages voor de langere termijn ook interessanter.

Pensioenfondsen

Een mogelijke verklaring voor de trend is dat pensioenfondsen die geld steken in hypotheken een 'horizon' van tien jaar hebben. ,,De trend is dat mensen hun rente nu liever voor veel langere periodes vastzetten. Om toch zicht op rendement voor tien jaar te hebben nemen investeerders in hypotheekaanbieders genoegen met veel lagere marges op tienjaarsrente."

Daling

De rente die moet worden betaald over hypotheekleningen daalt al geruime tijd. De tienjaarsrente is gemiddeld bij dertig hypotheekverstrekkers gezakt naar 1,81 procent. Voor de crisis in 2007 was de rente nog ruim 5 procent. In de jaren tachtig was het gemiddelde tarief rond de 13 procent.

De daling is het gevolg van het stimuleringsbeleid van de Europese Centrale Bank en van de scherpe concurrentie tussen geldverstrekkers. De lage hypotheekrente heeft ook een keerzijde want de rente op spaarrekeningen is ook gedaald. Geld op een spaarrekening zetten levert daardoor nu bijna niets meer op.

Benieuwd naar wat uw mogelijkheden zijn of voor u interessant kan zijn?

https://www.huisenlagerente.nl/service/afspraak-maken/ 

Aanvraag verzonden...

Hartelijk dank voor uw aanvraag. U zult binnen enkele minuten een bevestigingsmail van ons ontvangen opdat u zeker weet dat wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen. Wij vragen u deze mail aandachtig door te lezen

Bevestigingsmail wordt verzonden naar:

Indien u binnen een paar minuten nog geen email heeft ontvangen, controleert u dan uw spambox...

U kunt dit scherm nu afsluiten..

Huis en Lage Rente

Hartelijk dank voor uw aanvraag. We zullen zsm contact met u opnemen.

U kunt dit scherm nu afsluiten..