Nieuws

Minder hypotheek in 2015

article image

Het einde van 2014 is in zicht, en dan komen de vooruitzichten voor het jaar daarop langzaam aan onder de aandacht. In dit stuk leest u wat er voor een vooruitzicht gesteld wordt voor 2015 op het gebied van hypotheken.

Daling in verstrekkingsnorm

Aangezien NIBUD een nieuwe manier van rekenen is aangegaan met betrekking tot de jaarlijkse financieringslastpercentages, levert dit een daling op in het te verstrekken hypotheekbedrag. Dit betekent in simpele bewoordingen dat er een aanzienlijk verschil kan zitten in wat u nu aan hypotheek kunt krijgen en wat u in 2015 aan hypotheek kunt krijgen. 

Welke invloed kan dit op uw situatie hebben?

De eerste vraag die bij u naar boven zou kunnen komen is: 'Kan ik een hypotheek krijgen?' Zeker als starter is dat natuurlijk een belangrijke vraag. Bent u al in het bezit van een koopwoning dan geldt deze vraag ook, echter heeft u natuurlijk nu al een hypotheek. Wat is dan de invloed en het verschil tussen 2014 en 2015?

Een rekenvoorbeeld:

U heeft een inkomen van €50.000,00 (eventueel gezamenlijk). De leencapaciteit o.b.v. een 10 jaarsrente van 3,25% zou nu (anno november 2014 € 244.137,00) zijn.

Echter vanaf 1 januari 2015 betekent dit dat u kunt lenen € 228.364,00. Dat brengt met zich mee dat u € 15.773,00 minder hypotheek kunt krijgen. 

Neem daarbij dat de maximale verstrekking naar 103% van de marktwaarde gaat en u begrijpt dat dit verschil net het verschil kan zijn tussen een aankoop van een nieuwe woning of een oversluit situatie naar een goedkopere hypotheek.

Wordt het 2014 of 2015 voor u?

Misschien twijfelt u nog of u wel naar de hypotheek wilt kijken. Bent u bang dat u teveel kosten moet maken. Een voordelige hypotheek wenst uiteindelijk iedereen, alleen wanneer is het moment daar om echt eens de situatie onder de loep te nemen? Hypotheek advies en het liefst onafhankelijk hypotheekadvies kan u laten inzien of het interessant kan zijn om te sleutelen aan de hypotheek.

Wij kijken samen naar de:

- Goedkoopste hypotheekrente

- De beste voorwaarden die bij uw financiele plaatje passen

- Hypotheekrenteaftrek

Kortom: de beste hypotheek!

Denkt u dat u toe bent om in 2014 nog uw hypotheek onder de loep te nemen. Neem dan eens contact met één van onze adviseurs op, en laat u goed inlichten.

Aanvraag verzonden...

Hartelijk dank voor uw aanvraag. U zult binnen enkele minuten een bevestigingsmail van ons ontvangen opdat u zeker weet dat wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen. Wij vragen u deze mail aandachtig door te lezen

Bevestigingsmail wordt verzonden naar:

Indien u binnen een paar minuten nog geen email heeft ontvangen, controleert u dan uw spambox...

U kunt dit scherm nu afsluiten..

Huis en Lage Rente

Hartelijk dank voor uw aanvraag. We zullen zsm contact met u opnemen.

U kunt dit scherm nu afsluiten..