Nieuws

Woningprijzen stabiliseren

article image

De verkoopprijs van de gemiddelde woning bedraagt nu 205.000 euro. De prijsdaling van huizen was het vorige kwartaal "slechts" 0,3 procent, meldt het NVM. Gemeten over de afgelopen zes maanden, bedroeg de prijsdaling 1,8 procent. Dit is minder dan vorig jaar, toen de prijsdaling in het eerste halfjaar 3,1 procent bedroeg. Hukker:

"Inmiddels is dit het derde kwartaal op rij waarin de prijsdaling op jaarbasis minder is dan het kwartaal ervoor. De bodemprijs van de woningmarkt is inmiddels in zicht gekomen. Dat is een goed vooruitzicht voor huizenbezitters, die hun bezit de afgelopen periode toch fors in waarde hebben zien dalen. Sinds het begin van de crisis zijn de prijzen met 17,7% gedaald, zonder rekening te houden met inflatie."

Door de stabilisatie zullen de prijzen van woningen naar verwachting de komende periode weer gaan stijgen. Het is voor velen die een eigen woning willen kopen daarom nu het moment om in actie te komen. Uw voordeel is dat u nu nog voor een bodemprijs uw gewenste woning kunt kopen. Neem daarom contact op met Huisenlagerente om uw mogelijkheden te bespreken.

Denk je na over het kopen van een nieuw huis?

Twijfel niet langer. Het is nu echt het moment om te kopen! De laagste woningprijzen, een historisch lage rente, etc. We hebben 7 goede redenen om nu een huis te kopen voor je op een rijtje gezet.

  • Woningprijzen op laagste niveau
    De prijzen van koopwoningen zijn in de afgelopen 5 jaar met ca. 20% afgenomen en binnenkort zal deze daling zich stabiliseren, meldt de Rabobank. Starters kunnen in vergelijking met 2008 nu veel meer huis krijgen voor hun geld!
  • Bespaar op je maandlasten door historisch lage rente
    De hypotheekrente staat op dit moment op een bijzonder laag punt: 4.3% bij bij 10 jaar vast, met NHG zelfs onder de 4%. Stap nu over op een nieuwe koopwoning. Met deze lage rente bespaar je flink op je maandlasten!
  • Maximale hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie wordt lager
    Met NHG leen je verantwoord en veilig. Bovendien kun je met NHG profiteren van een fikse korting op je hypotheekrente, tot wel 0,6%. De maximale hypotheek inclusief kosten voor aankoop bedraagt tot 1 juli 2013 € 320.000. Vanaf dan gaat de NHG-grens in twee stappen omlaag: per 1 juli 2013 naar € 290.000 en per 1 juli 2014 naar € 265.000. Zoek je een woning rond dit budget? Maak dan snel(ler) je keuze en bespaar honderden euro's per jaar!
  • Steeds meer spaargeld nodig bij de aankoop van een woning
    Tot 2013 kon je maximaal 106% van de marktwaarde van een nieuwbouwwoning lenen. Vanaf 1 januari 2013 wordt die mogelijkheid ieder jaar met 1% verminderd, tot 100% in 2018. Alle extra kosten om een woning te kunnen kopen, bovenop de marktwaarde, betaal je dan uit eigen middelen! Je hebt voor een woning van € 200.000 nu al een gespaard bedrag nodig van € 2.000, en dit loopt in 2018 op tot € 12.000! Weer een goede reden om op korte termijn een nieuwbouw huis te kopen.
  • Veel aanbod, ruime keuze
    Door de stagnerende woningmarkt is er op dit moment een ruim aanbod in koopwoningen. Je hebt dus alle keuze! Daarnaast bieden de vele opties en uitbreidingsmogelijkheden bij onze nieuwbouwwoningen nog meer kansen om een woning helemaal op jouw woonwensen af te stemmen.
  • Woningmarkt herstelt zich
    De Eigen Huis Marktindicator, die het vertrouwen op de woningmarkt meet, beleeft de grootste stijging sinds het begin van de metingen in april 2004. De Marktindicator steeg in mei al met 6 punten van waarde 57 naar 63. Momenteel staat deze al op 70. Het tij is gekeerd. Een huis kopen is geen risico meer, maar biedt woonplezier en mogelijkheden voor de toekomst.Bekijk de Marktindicator

Aanvraag verzonden...

Hartelijk dank voor uw aanvraag. U zult binnen enkele minuten een bevestigingsmail van ons ontvangen opdat u zeker weet dat wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen. Wij vragen u deze mail aandachtig door te lezen

Bevestigingsmail wordt verzonden naar:

Indien u binnen een paar minuten nog geen email heeft ontvangen, controleert u dan uw spambox...

U kunt dit scherm nu afsluiten..

Huis en Lage Rente

Hartelijk dank voor uw aanvraag. We zullen zsm contact met u opnemen.

U kunt dit scherm nu afsluiten..