Nieuws

Deze maand 50 procent meer huizen verkocht dan een jaar eerder

article image

Deze maand zijn er een stuk meer huizen verkocht dan in augustus een jaar geleden, aldus makelaars verbonden aan Makelaarsland. Het gaat volgens de makelaars om 11.500 woningen, maar liefst 50 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar, zo meldt Makelaarsland tegenover de NOS.

Augustus vorig jaar was volgens de organisatie relatief een zeer slechte maand, maar toch laten deze nieuwe cijfers zien dat de woningmarkt "flink in de lift zit". De verwachtingen voor september dit jaar zijn dan ook positief op basis van de aanvragen voor bezichtigingen.

Makelaarsvereniging NVM laat weten tegenover de NOS dat het positivisme groeit op de woningmarkt, er is volgens de vereniging "weer leven in de brouwerij."

Stijging ook de maanden hiervoor al zichtbaar

De afgelopen maanden steeg de huizenverkoop ook al aanzienlijk, zo bleek eerder deze maand uit cijfers van het Kadaster. Het aantal verkochte woningen steeg in juli in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar met 29,6 procent.

In totaal wisselden 9.659 huizen van eigenaar, meldt het Kadaster vandaag. In vergelijking met juni steeg de woningverkoop met 33,7 procent.

Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat de notaris deze bij het Kadaster laat inschrijven. Dat is dus het moment van eigendomsoverdracht, de koper wordt eigenaar van de woning.

Bron: NRC 2 september 2013

Aanvraag verzonden...

Hartelijk dank voor uw aanvraag. U zult binnen enkele minuten een bevestigingsmail van ons ontvangen opdat u zeker weet dat wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen. Wij vragen u deze mail aandachtig door te lezen

Bevestigingsmail wordt verzonden naar:

Indien u binnen een paar minuten nog geen email heeft ontvangen, controleert u dan uw spambox...

U kunt dit scherm nu afsluiten..

Huis en Lage Rente

Hartelijk dank voor uw aanvraag. We zullen zsm contact met u opnemen.

U kunt dit scherm nu afsluiten..