Nieuws

Hypotheek verlengen of oversluiten?

article image

Uw hypotheek verlengen of oversluiten? Aan het einde van de rentevastperiode is de keuze aan u. U kunt ingaan op het verlengingsvoorstel van de bank, of u sluit uw hypotheek boetevrij over naar een andere hypotheekaanbieder. Kritische hypotheekconsumenten nemen hierin zelf het initiatief. Dat kan u maandelijks een flink bedrag besparen.

 

Ontevreden over het voorstel van uw bank?

Bij het afsluiten van de hypotheek legt u de hypotheekrente voor een bepaalde periode vast. Na deze rentevastperiode komt de bank met een verlengingsvoorstel. Veel hypotheekbezitters zijn ontevreden over dit voorstel. Bij Huis en Lage Rente horen we vaak de klacht dat de hypotheekrente in het verlengingsvoorstel een stuk hoger ligt dan de actuele hypotheekrente.

 

Lage hypotheekrente

De hypotheekrente is op dit moment laag. Dit biedt volop kansen om uw maandlasten te verlagen.Aan het einde van de rentevastperiode kunt u namelijk uw hypotheek boetevrij oversluiten naar een hypotheekaanbieder met een lagere hypotheekrente

 

Lagere maandlasten in 4 stappen

Bekijk het verlengingsvoorstel van uw bank daarom kritisch en ga actief op zoek naar een lagere rente. Door uw hypotheek nu over te sluiten naar de lagere hypotheekrente kunt u uw maandlasten verlagen. Ook uw maandlasten verlagen? Oversluiten in vier stappen:

  • Stap 1: Controleer het einde van uw rentevastperiode
  • Stap 2: Informeer bij Huisenlagerente of oversluiten voor u interessant is
  • Stap 3: Zoek eventueel met hulp van ons naar de laagste hypotheekrente van dit moment
  • Stap 4: Sluit uw hypotheek over met behulp van Huisenlagerente (wij werken samen met alle aanbieders)

 

Maar let op!

Om u met de (te) hoge hypotheekrente akkoord te laten gaan maken banken oversluiten onaantrekkelijk. Het komt vaak voor dat banken het verlengingsvoorstel te laat opsturen. U heeft dan te weinig tijd om een lagere hypotheekrente te vinden. Daarbij dreigen de banken met hoge boetes als u uw hypotheek oversluit naar een andere aanbieder. Kritische consumenten doorzien deze trucs van de bank en nemen zelf initiatief.

 

Aanvraag verzonden...

Hartelijk dank voor uw aanvraag. U zult binnen enkele minuten een bevestigingsmail van ons ontvangen opdat u zeker weet dat wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen. Wij vragen u deze mail aandachtig door te lezen

Bevestigingsmail wordt verzonden naar:

Indien u binnen een paar minuten nog geen email heeft ontvangen, controleert u dan uw spambox...

U kunt dit scherm nu afsluiten..

Huis en Lage Rente

Hartelijk dank voor uw aanvraag. We zullen zsm contact met u opnemen.

U kunt dit scherm nu afsluiten..