Nieuws

Hypotheekrente zorgt voor honderden euro's voordeel

De alsmaar dalende hypotheekrente. Het lijkt wel bijna een trend te worden. Voor de huizenbezitters in ons land alleen maar goed nieuws natuurlijk.

Heel 2014 staat in het teken van een dalende hypotheekrente en ook in juli was dit het geval. Dit zorgt ook voor een extra stimulans op de woningmarkt. Er worden weer meer woningen verkocht.

Het is al goed mogelijk om op basis van een hypotheek van € 250.000,00 (en een hypotheekrente die tegen 42% aftrekbaar is) met een variabele rente een besparing te doen van € 130,00 netto ten op zichte van 3 jaar terug.

5 of 10 jaarsrente

Maar of u nu variabele heeft of de rente voor 5 of 10 jaar vast heeft staan, u kunt ten alle tijde voordeel behalen, aangezien de rente zorgt voor grote voordelen. 

Bij rente's van 5 of 10 jaar liggen er al mogelijkheden vanaf (resp. 2,5% en 3,15%). Precies een jaar geleden lagen deze rente's echt hoger. Voor 5 jaar lag deze op 3,42% en voor 10 jaar zelfs op 4,21%.

Praktijkvoorbeeld

Hypotheek onder NHG van € 250.000,00 (aftrekbaarheid 42%) en een waarde woning van € 250.000,00 zou nu o.b.v. de 5 jaarsrente een netto voordeel kunnen ten opzichte van vorig jaar van € 111,17 en bij de 10 jaarsrente € 128,08. Reken dat eens door op de volledige rentevast periode, en het voordeel loopt behoorlijk op.

Let wel op, als u uw hypotheek oversluit, loert de bank natuurlijk wel met een boeterente, dus als u overweegt uw hypotheek over te sluiten, laat u dan goed inlichten omtrent de mogelijke boeterente.

 

Aanvraag verzonden...

Hartelijk dank voor uw aanvraag. U zult binnen enkele minuten een bevestigingsmail van ons ontvangen opdat u zeker weet dat wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen. Wij vragen u deze mail aandachtig door te lezen

Bevestigingsmail wordt verzonden naar:

Indien u binnen een paar minuten nog geen email heeft ontvangen, controleert u dan uw spambox...

U kunt dit scherm nu afsluiten..

Huis en Lage Rente

Hartelijk dank voor uw aanvraag. We zullen zsm contact met u opnemen.

U kunt dit scherm nu afsluiten..