Nieuws

Consumentenvertrouwen neemt toe in financiële producten

Het vertrouwen van de consument neemt volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek weer toe.

Waar de vertrouwensindex in juli 2012 nog op -35 lag, ligt de index nu op -14. Een index van 0 zou betekenen dat de optimisten gelijk zijn aan de pessimisten. De consument reageert vooral positief op de voorzichtige signalen dat het economisch beter gaat. De meting betreft voornamelijk de aanschaf van duurzame financiele producten. Aangezien die signalen steeds beter worden, lijkt de consument het dus ook een gunstige tijd te vinden om een duurzaam financieel product aan te schaffen.

Positief of negatief?

Het aandeel positieve consumenten was in juli 2014 hoger dan het aandeel consumenten dat negatief was. Echter toch is -14 nog steeds een min. Het houdt in dat de consument ondanks de stijging toch nog niet het volste vertrouwen heeft in verzekeraars en banken. En wat de meeste consumenten ook verwachten is dat het vertrouwen ook nog wel eens zou kunnen dalen. Dit komt vooral omdat de consument zich over het algemeen toch nog steeds zorgen maakt over de 'onzekere' financiele sector.

Wat denkt u?

Bent u geneigd positief te denken ten aanzien van de toekomst, of bent u toch ook enigzins huiverig?

Aanvraag verzonden...

Hartelijk dank voor uw aanvraag. U zult binnen enkele minuten een bevestigingsmail van ons ontvangen opdat u zeker weet dat wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen. Wij vragen u deze mail aandachtig door te lezen

Bevestigingsmail wordt verzonden naar:

Indien u binnen een paar minuten nog geen email heeft ontvangen, controleert u dan uw spambox...

U kunt dit scherm nu afsluiten..

Huis en Lage Rente

Hartelijk dank voor uw aanvraag. We zullen zsm contact met u opnemen.

U kunt dit scherm nu afsluiten..