Nieuws

Aantal 'onder water' woningen ongewijzigd

Wist u dat 33% van de woningen gefinancierd met een hypotheek, zogenaamd 'onder water' staan?

Dit aantal is al jaren stijgende, en nu is het moment daar dat het lijkt dat er een halt wordt toegeroepen aan deze tendens.

Wat houdt een 'onder water' situatie in?

De meeste mensen die met deze term te maken hebben, zijn de consumenten die net voor 2008 een huis kochten. De waarde van woningen is vanaf dat moment gedaald, echter zijn de woningen meestal gekocht met een volledige (top) financiering. 

Voorbeeld:

U kocht een woning september 2007 voor een prijs van € 175.000,00. U maakte kosten en u kon destijds nog financieren op basis van 125% van de executiewaarde. Dit betekende dat u dan mogelijk gefinancierd hebt tot een bedrag van € 196.875,00. Stel dat u de kosten uit eigen middelen zou hebben voldaan, dan hebt u een hypotheek destijds afgesloten van €175.000,00.

Echter de waarde woning daalde 6 jaar lang en zorgde ervoor dat de woning anno 2013 een marktwaarde had van € 145.000,00. U begrijpt de dat de verhouding dan is een negatief saldo van - € 30.000,00. Dit bedrag is het deel wat u feitelijk 'onder water' staat. 

Zijn er mogelijkheden op dit moment voor consumenten met een zogenaamde 'onder water' hypotheek?

Elke situatie staat op zich. Waar het verschil bij het ene huishouden - € 30.000,00 is, is het verschil bij de ander - € 15.000,00. Om te bezien of u dus iets kan doen aan de kwaliteit van uw hypotheek is dus niet vooraf vast te stellen. 

Daarom nodigen wij u uit om dit door onze adviseurs te laten onderzoeken. Wij verrichten deze werkzaamheden vollledig kosteloos. Neemt u hiervoor contact met ons op, zodat wij dit voor u persoonlijk kunnen bekijken.

Aanvraag verzonden...

Hartelijk dank voor uw aanvraag. U zult binnen enkele minuten een bevestigingsmail van ons ontvangen opdat u zeker weet dat wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen. Wij vragen u deze mail aandachtig door te lezen

Bevestigingsmail wordt verzonden naar:

Indien u binnen een paar minuten nog geen email heeft ontvangen, controleert u dan uw spambox...

U kunt dit scherm nu afsluiten..

Huis en Lage Rente

Hartelijk dank voor uw aanvraag. We zullen zsm contact met u opnemen.

U kunt dit scherm nu afsluiten..